Начало БЪЛГАРИЯ Протести блокираха ключови места в София

Протести блокираха ключови места в София

0

Протестът на таксиметровия бранш 

Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

От 07.00 до 22.00 часа се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Недоволството на превозвачите 

Представители на транспортния бранш излязоха на протест въпреки срещата си с премиера Кирил Петков вчера. Част от тях се събраха на входа на София откъм страната на парк „Врана“. Там разположиха тежкотоварни автомобили. От другата страна на движението спряха междуградски автобуси. 

Демонстрацията на превозвачите е заради нарастващите цени на горивата. Те възразяват и срещу очакваното разширяване на обхвата на тол системата.

Въвеждат се следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:

– Всички паркинги на пл. „Александър Невски“;
– На бул. „Кн. Александър Дондуков“ между ул. „Злетово“ и пл. „Независимост“;
– Бул. „Тодор Александров“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Кн. Мария Луиза“.

От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:

– На бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Околовръстен път и „7–ми километър“ (пътен възел с бул. „Христофор Колумб“), в двете посоки.
– На бул. „Ботевградско шосе“ между магазин Джъмбо и бул. „Владимир Вазов“, в двете посоки
– На бул. „Царица Йоана“ между бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“, посока център, крайна дясна лента.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.30 до 22.00 часа на 18.05.2022 г.  ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, , както следва:

– Бул. „Кн. Александър Дондуков“ между моста „Чавдар“ и пл. „Независимост“;
– Бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук