Начало НОВИНИ Мартин Владимиров: Превозвачите да протестират пред рафинерията в Бургас, не по улиците

Мартин Владимиров: Превозвачите да протестират пред рафинерията в Бургас, не по улиците

0
Пред рафинерията в Бургас, не по столичните улици трябва да протестират недоволните превозвачи, смята енергийният експерт Мартин Владимиров. Той отправи критики към обявените от правителството антикризисни мерки. Според него ще има повишение в цената на нефта.

“България е с най-ниските цени на горивата преди и след данъците, но това е благодарение на факта, че на пазара ни има един лидер, който не само преработва горивата, но държи и 2/3 от пазара на едро. У нас ценообразуването е базирано на цените на международните борси и може да има намаление от самия основен доставчик на горива на суров петрол”, обясни Владимиров. 

Той се обяви за директна помощ към най-уязвимите групи и посочи, че подкрепата от 25 стотинки за литър гориво А-95 за крайните потребители е популистка. Според него уязвимите групи трябва да бъдат подкрепени с кешови плащания, а хората сами да решат за какво да похарчат парите си. 

„Много по-разумно е да се най-уязвимите групи, които не могат да покриват задълженията с в енергиен план които са ограничили потреблението си – това важи за около 1/3 от населението. Да се дава отстъпка за горивата за цялото население е неразумно, защото дава грешни стимули на средната класа и на по-богатите да консумират много повече горива, отколкото са им необходими”, смята Владимиров. 

Предишна статияПроф. Александър Оскар: Александровска болница в момента е в много тежко състояние
Следваща статияСЗО иска да изясни случаите на маймунска шарка, открити в Обединеното кралство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук