Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Едни хора са готови както да предадат националния си интерес, така...

Петков: Едни хора са готови както да предадат националния си интерес, така и да предадат факта, че обществените ресурси трябва да бъдат използвани за обществени нужди

0

„Беше нужно да покажем, че има диверсификация и че никой не може да извива ръцете на демократичния свят”. Това каза министър-председателят Кирил Петков по време на бизнес закуска с Американската търговска камара.

„Ние сме част от една общност – на демократичните държави. В момента имаме безпрецедентна криза, която видях в Украйна от първо лице. Ние влязохме преди 150 дни с обещанието за антикорупция. Това, което не знаех, е, че всъщност антикорупцията е и ограничаване на чужди влияния върху България, и по-точно от Русия. Едни хора са готови както да предадат националния си интерес, така и да предадат факта, че обществените ресурси трябва да бъдат използвани за обществени нужди. Нашата задача е да продължим битката срещу корупцията, защото тя се оказа по-голяма от националната битка. Тази битка може да бъде загубена ако бъдем отцепени един по един. Това е на ниво Европа, на ниво България-САЩ, на ниво НАТО”, каза Петков.

„Коридорите Юг-Север станаха много по-важни сега, отколкото някога са били в миналото. Да можем да имаме LNG терминали в Гърция и в Турция, да се свързва това с нашата газопреносна система, да отива до всички наши съседки, да имаме път, който да се изгради от пристанищата на Александруполис, да минава през България и да отива чак до Констанца, да имаме влакова връзка, петролопроводи – това са много важни инфраструктурни проекти, които не са се случили до този момент, но трябва да се случат в най-близко бъдеще. И тук колаборацията с нашите приятели от САЩ също е много важна”, добави той.

Източник: НОВА

Предишна статияСЗО иска да изясни случаите на маймунска шарка, открити в Обединеното кралство
Следваща статияВойна в Украйна, косвен конфликт между Запада и Русия?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук