Начало НОВИНИ Проф. Александър Оскар: Александровска болница в момента е в много тежко състояние

Проф. Александър Оскар: Александровска болница в момента е в много тежко състояние

0
Александровска болница в момента е в много тежко, критично състояние„. Това заяви в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ професор Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница:

„Има 38 милиона лева просрочени задължения, които не са изплатени на фирми доставчици, като шокиращото е, че предходното ръководство е предоговаряло тези задължения при лихви, които достигат до 25%, като в резултат на това в момента болницата ежедневно плаща по 15 000 лева лихва само върху просрочените задължения. Радвам се, че държавата пое отговорно управлението на нашата болница. Александровска болница не е обикновена болница. Това е не само най-старата болница в България, първата университетска болница, болницата, която е излекувала десетки хиляди пациенти, но и болницата, която е дала образование на български лекари в цялата страна“.

„Едва ли някоя държавна болница в България има възможност сама да се справи с толкова тежко финансово състояние и това рефлектира върху качеството на работния процес„, добави още началникът на Клиниката по очни болести в Александровска болница.

Предишна статияДепутатът от БСП Георги Свиленски осъди прокуратурата за над 20 000 лв.
Следваща статияМартин Владимиров: Превозвачите да протестират пред рафинерията в Бургас, не по улиците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук