Начало БЪЛГАРИЯ Михаил Миков: Глупост, незнание, некомпетентност – това показаха с решетките в НС...

Михаил Миков: Глупост, незнание, некомпетентност – това показаха с решетките в НС управляващите

0

Абсурдно е председателят на парламента да не знае, какво се случва в сградата и какви решетки се слагат там. Сигурно след тези врати ще сложат метални капаци на прозорците. Винаги е имало набези срещу тази сграда, но НСО си е вършило работата. Глупост, незнание, некомпетентност, това показаха с тези врати управляващите“.

Това обяви в студиото на Нова ТВ бившият председател на столетницата и екс шеф на Народното събрание.

Той обясни, че се опитал да проследи, какво е свършило Народното събрание от януари до сега – нищо, едно голямо нищо. Няма законодателство, а как тогава се прави промяна, попита Миков.

Няма никакво оправдание за липсата на законодателна инициатива и приемане на качествени закони. Няма какво да се оправдават с кризите, с войната и т.н. Точно със закони ще се решават кризите. Приели са някакви дребни промени в закона за обществените поръчки, а как тогава ще се борят с корупцията, попита юристът.

Той критикува и антикризисната програма на правителството.
Говорим за компенсации на потребителите на газ, на в провинцията хората се отопляват на дърва, какви помощи ще има за тях?

Инфлацията гони вече 20%, а увеличението на пенсиите е около 10, няма как да бъде догонена инфлацията. В богатата част на Европа също има инфлация, но тя е два пъти по-ниска отколкото при нас? Тогава си задаваме въпроса, какво върши реално правителството и какво е неговата вина за тази ситуация?

Според Миков въпросът за т. нар. депутинизация е част от подмяната на големите проблеми за обществото. Да прехвърлим собствената си некадърност на Путин е абсурдно. Ставайки независими от руския газ, ще станем зависими от идващия от Запад газ, твърди бившият председател на парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук