Начало НОВИНИ Белгия постановява задължителна карантина за пациенти с маймунска шарка

Белгия постановява задължителна карантина за пациенти с маймунска шарка

0

Към 22 май Белгия потвърди четири случая на маймунска шарка и предвид това властите постановиха задължителна 21-дневна карантина за заразените, съобщи Групата за оценка на риска (RAG).

Язвите, които причиняват заболяването, отшумяват за около три седмици, според оценки на здравните власти на тази страна.

Случаите, открити в Белгия, са свързани с фетиш фестивал, наречен Darklands , рецензии на Infobae.

Белгийските власти обаче уточниха, че „има причини да се предполага, че вирусът е донесен от чуждестранни посетители на фестивала след скорошни случаи в други страни“.

Миналия вторник Световната здравна организация (СЗО) заяви, че иска да изясни с помощта на Обединеното кралство случаите, открити от началото на май, особено в хомосексуалната общност.

Изявлението на Клуге идва, след като Франция, Белгия и Германия обявиха първите си случаи.

Италия също е регистрирала три случая на заразени хора досега, съобщиха здравните власти в петък.

Болестта е идентифицирана за първи път в четвъртък при млад мъж, който наскоро се завърна от Канарските острови и при други двама души в петък, 20-ти, посочи Институтът по инфекциозни болести на болницата Spallanzani в Рим.

Според главния медицински съветник на британската агенция за здравна сигурност в Обединеното кралство, Сюзън Хопкинс, „това увеличение ще продължи през следващите дни и ще бъдат идентифицирани повече случаи в общността като цяло“.

По информация на АФП.

Предишна статияНиколай Василев: В момента управляващите правят най-разхитителното харчене в историята от хан Аспарух досегa
Следваща статияСЗО очаква да се появят повече случаи на маймунска шарка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук