Начало НОВИНИ Обединеното кралство регистрира 37 нови случая на маймунска шарка: вече има 57...

Обединеното кралство регистрира 37 нови случая на маймунска шарка: вече има 57 души с вируса

0

Обединеното кралство регистрира 37 допълнителни случая на маймунска шарка в Англия и Шотландия, съобщиха здравните власти този понеделник, 23 май. Цифрата довежда броя на случаите до 57.

„Продължаваме да идентифицираме нови случаи в Обединеното кралство“, каза главният медицински съветник на Агенция за здравна сигурност на САЩ (UKSHA), Сюзън Хопкинс, в изявление.

UKSHA сега съветва високорискови контактни случаи, които не са дали положителни тестове, но са развили симптоми, да се изолират за 21 дни.

Агенцията закупи и доставки на ваксини срещу едра шарка, които се предлагат на близки контакти, за да се намали рискът от развитие на симптоми.

Според специалиста Хопкинс проследяването на контакти помага за ограничаване на разпространението на вируса чрез близък контакт.

„Забележителен дял от скорошните случаи в Обединеното кралство и Европа са открити при гейове и бисексуални мъже, така че ние особено насърчаваме тези мъже да бъдат бдителни за симптомите“, каза той.

Обединеното кралство регистрира първия си случай на маймунска шарка на 7 май, след като откри пациент, който наскоро е пътувал до Нигерия, където болестта е ендемична.

Миналата седмица здравните власти посочиха, че новите случаи не са свързани с пътувания в чужбина и че предаването е в общността.

Те обаче добавиха, че рискът от заразяване за общото население е много нисък.

Предишна статияЕС препоръчва да се поставят под карантина домашните любимци на заразените с маймунска шарка
Следваща статияЧестваме Деня на Кирил и Методий, българската просвета и култура

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук