Начало НОВИНИ Джо Байдън след стрелба в Тексас: „Защо позволяваме това да се случва?“

Джо Байдън след стрелба в Тексас: „Защо позволяваме това да се случва?“

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън се запита този вторник, 24 май, в реч пред нацията кога страната му ще застане пред „лобито“ на оръжията, след смъртта на 18 непълнолетни и трима възрастни при стрелба в основно училище в Тексас.

„Като нация трябва да се запитаме кога в името на Бога ще се изправим срещу лобистите за оръжие, кога в името на Бога ще направим това, което дълбоко в себе си знаем, че трябва да бъде направено“, каза Байдън в реч в Белия дом след клането в град Увалде.

Стрелбата е втората по големина в училище за последното десетилетие в Съединените щати и Байдън припомни в речта си как 26 души, включително 21 деца, загинаха в началното училище Санди Хук в Кънектикът преди десет години.

Отбелязвайки, че оттогава има 900 стрелби с огнестрелно оръжие в училищата в страната, включително тази в гимназията в Паркланд през 2018 г. със 17 смъртни случая, Байдън съжалява, че се наложи да преживее подобен епизод.

„Уморен съм. Трябва да действаме. Всички знаем какво да правим”, подчерта президентът, видимо засегнат, като за пореден път отправи послание към законодателите на страната си да регулират контрола върху оръжията.

Той се чудеше защо американците все още трябва да живеят с тези „месарини“ и защо това е единствената страна, където се извършват подобни убийства.

„За всеки родител, за всеки гражданин на тази страна, трябва да дадем ясно да се разбере на всеки избран служител в Съединените щати, че е време да се действа“, каза президентът.

Предишна статияВасил Велев: Искаме газ по възможност на най-добра цена
Следваща статияТелата на загинали руски войници, изоставени близо до Киев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук