Начало НОВИНИ Лидерът на терористичната групировка „Ислямска държава“ е арестуван в Турция, съобщават местни...

Лидерът на терористичната групировка „Ислямска държава“ е арестуван в Турция, съобщават местни медии

0

Абу ал Хасан ал Кураши, лидер на джихадистка терористична групировка Ислямска държава (ИД), е арестуван в Истанбул, Турция, според информационния портал Odatv този четвъртък, 26 май.

Според медиите арестът е извършен миналата седмица в рамките на тайно подготвяна международна операция и по време на ареста е открита съответната информация за терористичната група. Odatv потвърждава, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще обяви ареста в близките дни и ще даде подробности за него.

Автор на информацията е Тойгюн Атила, престижен репортер с важни контакти с турската полиция.

Според информацията Хасан ал Кураши е бил наблюдаван дни наред, преди екип от антитерористични агенти да извърши ареста в къщата, в която той е отседнал в Истанбул. Лидерът на „Ислямска държава“ щеше да бъде арестуван, без да окаже съпротива и в момента се разпитва от турските разузнавателни служби.

Абу ал Хасан ал Кураши беше избран за нов лидер на Ислямска държава миналия март, след като САЩ убиха предшественика му Абу Ибрахим ал Хашими ал Кураши по време на военна операция, проведена в Северна Сирия през февруари.

През 2019 г. командос от специалните сили на САЩ уби Абу Бакр ал Багдади, бившият глава на Ислямска държава и който през 2014 г. се обяви за халиф на всички мюсюлмани.

Предишна статияРусия разреши временно подаване на газ за „Газпром Германия“
Следваща статияЯнев: Не трябва да приемаме европейските бюрократи за наши началници, а да защитаваме националните си интереси

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук