Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Не можем да отговорим на войната по начина, по който бихме...

Петков: Не можем да отговорим на войната по начина, по който бихме искали, защото не е проявено стратегическо мислене за източния фланг

0

„Войната в Украйна ни завари в сърцето на множество кризи, защото допуснахме да бъдем зависими от Русия“, заяви премиерът Кирил Петков в панел на Световния икономически форум в Давос. „Не можем да отговорим на войната по начина, по който бихме искали“, защото не е проявено стратегическо мислене за източния фланг“, добави премиерът.

„Ние обвързахме цените на електроенергията с тези на газа. По този начин Русия не само може да намали газовите доставки, но и да регулира цените на електроенергията в Европа. Позволихме посолствата ни да бъдат пълни с агенти. В малка България например работят 118 дипломати в посолството в София, които са руснаци“, каза Петков.

„Също така ние не обмислихме внимателно нашата отбранителна стратегия и защитата на източния фланг. Нямаме коридори от север към юг, през които да се придвижват войски или стоки към източния фланг. Казано по друг начин, ние го критикувахме политически, но нашата зависимост нарасна“.

Източник: БНР

Предишна статияТелата на загинали руски войници, изоставени близо до Киев
Следваща статияБългария е готова с план за действие в случай, че маймунската шарка се разпространи в страната ни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук