Начало НОВИНИ Телата на загинали руски войници, изоставени близо до Киев

Телата на загинали руски войници, изоставени близо до Киев

0

Украински военен екип скоро беше на мястото на инцидента в бели защитни костюми, внимателно отстранявайки горния почвен слой.

Той разкри тялото на мъж, с лице надолу и странно извити крака под него. От униформата му се виждало, че е руски войник.

Седмици след като не успяха да превземат столицата на Украйна, останките на руските войски все още се откриват в и около селата, през които са минали или окупирани близо до столицата Киев. Но Украйна казва, че Русия не проявява малък интерес да ги върне.

От гроба в гората тялото беше извадено в хладилен влак в покрайнините на Киев, който сега работи като мобилна морга за загиналите руснаци.

Белите пластмасови чували са маркирани с номера, а не с имена и имаше най-малко 137 подредени в два вагона.

Русия има горд лозунг: „Ние не изоставяме своето“. Това е голяма част от предполагаемото оправдание на президента Владимир Путин за нахлуването в Украйна, където той погрешно твърди, че рускоговорящите се нуждаят от защита.

Това обещание изглежда не се отнася толкова много за собствените руски войници.

Предишна статияДжо Байдън след стрелба в Тексас: „Защо позволяваме това да се случва?“
Следваща статияПетков: Не можем да отговорим на войната по начина, по който бихме искали, защото не е проявено стратегическо мислене за източния фланг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук