Начало НОВИНИ Зеленски уволни шефа на сигурността в Харков

Зеленски уволни шефа на сигурността в Харков

0

По време на посещението в Харков и областта президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни шефа на регионалния отдел на Службата за сигурност на Украйна Роман Дудин, съобщи currenttime.tv. По думите на Зеленски от първите дни на войната Дудин „мислеше само за себе си лично“. Президентът обаче не обясни какво има предвид с тези свои думи.

Зеленски каза, че в района на Харков военните, полицията, кметът на града и областната администрация си сътрудничат ефективно и „работят за победата“. „Те имат 100% сътрудничество – армията, полицията, кметът на Харков, областната държавна администрация. Всички наистина работят за победата и го правят много ефективно“, каза Зеленски.

Той обаче каза, че същото не може да се каже за местното ръководство на Службата за сигурност на Украйна. „Пристигнах, информирах се и уволних шефа на службата за сигурност в региона, защото не работи за защита на града от първите дни на тази пълномащабна война, а мисли само за себе си. С какви мотиви – служителите на реда ще разберат“, каза президентът. 

Вчера Зеленски посети предните позиции на украинските военни в Харковска област. Това пътуване беше първата официална негова визита извън района на Киев от началото на войната. Държавният глава на Украйна връчи държавни награди на военнослужещите и се срещна с ръководителя на областната администрация Олег Синегубов, кмета на Харков Игор Терехов и други регионални лидери. Синегубов каза, че по време на войната в региона са разрушени 2229 високи сгради, а в Харков повече от 30% от жилищния фонд е повреден. По време на срещата Зеленски предложи „да се обмисли възможността за премахване на панелни сгради в цялата страна, особено в разрушените територии“ и изграждане на „модерни жилища“ с бомбоубежища.

Предишна статияСпецпрокуратурата отказва да предостави информация за „Барселонагейт“
Следваща статияEвропейските лидери се споразумяха за ембарго на руския петрол, България получава отсрочка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук