Начало НОВИНИ Китай: Шанхай облекчава Covid мерките

Китай: Шанхай облекчава Covid мерките

0

Китайският град Шанхай, икономическият център на страната и глобален търговски център, облекчи ограниченията, свързани с Covid след двумесечно блокиране.

В полунощ местно време ограниченията бяха облекчени, за да се позволи на повечето хора да се движат свободно из града с около 25 милиона души.

Цялостната политика на Китай за „нулев Covid“ остава в сила.

Близките на заразените също са изправени пред перспективата да бъдат преместени под карантина и районът непосредствено около мястото, където живеят, отново да бъде затворен.

Мерките бяха причина много жители да губят доходи, да се борят да намерят достатъчно храна и да се справят психически с продължителната изолация.

Производителите, включително западните производители на автомобили Volkswagen и Tesla, бяха особено засегнати от ограниченията, тъй като персоналът беше държан далеч от фабриките или трябваше да работи в условия на „затворен цикъл“.

В сряда ще се възобнови основната услуга в градския транспорт и магазините ще отворят, като по-големите ще работят със 75% капацитет, но кината, музеите и фитнес залите ще останат затворени.

Повечето ученици ще продължат с онлайн обучението.

Всички жители ще трябва да покажат зелен здравен код на своя смартфон, за да напуснат домовете или сградите си и да имат достъп до повечето места.
Всички жители, които желаят да се движат из града с обществен транспорт и достъп до банки, молове и др., ще трябва да имат отрицателен сертификат за PCR тест, валиден през последните 72 часа.
Ограниченията за напускане на Шанхай остават, като всеки жител, който пътува до друг град, е изправен пред карантина от 7-14 дни при пристигането си.

Новите мерки включват намаляване на някои данъци за купувачите на автомобили, ускоряване на издаването на местни държавни облигации и бързо одобрение на строителни проекти.

Предишна статияМладото население най-много усеща покачването на цените по света
Следваща статияЙотова: Тези, които искат трайно да се настанят в България – да им се предостави възможност за работа и възможност децата да посещават училище и детски градини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук