Начало БЪЛГАРИЯ Днес е 1 юни – Ден на детето

Днес е 1 юни – Ден на детето

0

Днес е Денят на детето. Празникът ще бъде отбелязан в цялата страна.

Държавната агенция за закрила на детето организира празник по повод 1 юни – Международен ден на детето, под надслов „Нека всеки ден да е ден на детето“, съобщиха от пресцентъра на агенцията. 

В 11:00 часа от „Ларгото“ ще тръгне дефиле на ученици от столични училища, начело с мажоретен състав и духов оркестър. А в 11:20, в пространството между кино „Кабана“ и мемориалът на Първи и Шести пехотен полк, децата ще пуснат в небето 100 балона с детски послания.  Програмата ще продължи с детски изпълнения, изненади и подаръци на сцената на кино „Кабана“. 

Празникът се организира в партньорство със Столична община. В него ще се включат министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и неговият политически кабинет, както и представители на други ведомства и организации.

Тази година Държавната агенция за закрила на детето поставя отново акцент на празника с темата за безопасността на децата в мрежата. С игри с награди децата ще научат интересни факти и ще получат съвети за сърфирането в интернет от представители на отдел Киберпрестъпност при ГДБОП-МВР и от Комисията за защита на личните данни.

Предишна статияБоряна Димитрова: Коалицията се лута между „Мисията невъзможна“ и „Умирай трудно“
Следваща статияДжо Байдън обещава да се срещне с депутатите, за да обсъдят контрола върху оръжията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук