Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Бежанците трябва да следват указанията на българските институции

Радев: Бежанците трябва да следват указанията на българските институции

0

„Нашата политика по отношение на бежанците от Украйна трябва да бъде много внимателна и постоянна. В началото на кризата основният приоритет беше да интегрираме тези хора в нашето общество, а сега ние го задраскваме.“ Това коментира президентът Румен Радев.

„Имаме остър недостиг на квалифицирани специалисти – лекари, медицински сестри и инженери. Всеки, който има желание да работи и да се издържа с труда си, децата му да учат в наши училища, трябва да получи тази възможност”, твърди той.

„Но и бежанците трябва да следват указанията на българските институции. Ако искаш подкрепа от българската държава, съответно трябва да уважаваш нейните решения”, добави президентът.

По въпроса за Република Северна Македония президентът заяви, че няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие. „Оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори. Но аз искам да видя реални резултати”, уточни той.

Относно американските изтребители, дошли в България, Радев каза следното: „Присъствието на нашите партньори тук е ценно не само за по-голямата ни сигурност, но и защото с тях провеждаме съвместни учения. Научаваме много и обменяме различни тактики. Това трябва да се оценява и да се подкрепя”.

Източник: НОВА

Предишна статияСАЩ се съгласяват да изпратят на Украйна ракети с по- голям обсег
Следваща статияПрезидентът на ФК „Марек“ е задържан за цигари без бандерол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук