Начало НОВИНИ Елизабет II е аплодирана на юбилейните тържества за нейното 70-годишно управление

Елизабет II е аплодирана на юбилейните тържества за нейното 70-годишно управление

0

Кралицата се появи на балкона на Бъкингамския дворец усмихната и застанала до своя братовчед, херцогът на Кент, полковник от шотландската гвардия, докато 1500 войници, с музикални оркестри и стотици коне, маршируваха в традиционният Парад на знамената.

Той се организира ежегодно в продължение на 250 години в чест на официалния рожден ден на британския монарх. Тази година съвпадна с началото на четирите дни на празненства в продължение на седемте десетилетия на трона на Елизабет II, коронясана едва на 25 години и сега засегната от нарастващи проблеми с мобилността.

„Надявам се, че следващите дни ще бъдат възможност да разсъждаваме върху всичко, постигнато през последните седемдесет години, докато гледаме към бъдещето с увереност и ентусиазъм“, каза кралицата в съобщение.

Стотици хиляди хора се струпаха около двореца, отцепени с метални прегради и охранявани от полиция.

Британските знамена бяха повсеместни, предлагани шумно от уличните търговци или изобразени върху овесарки, както и върху роклите, якетата и шапките, носени от тълпата. Това, за разлика от костюмите, носени от гостите на официалната церемония.

70-годишното управление на Елизабет II заслужави поздравленията си и от други части на света. Папа Франциск отправи най-добрите си пожелания към кралицата, като пожела на нея, семейство й и нейния народ „единство, просперитет и мир“.

Доскоро Изабел II поздравяваше войските на кон. Но тази година, предвид нарастващите й проблеми с мобилността, традицията спази нейния наследник принц Чарлз.

На централната епланада на парада на конната гвардия, близо до Даунинг стрийт, Чарлз инспектира войските от името на кралицата, придружен от сина си Уилям, на 39 години, и от сестра си Ан, на 71 години. И тримата бяха облечени в парадна униформа, а двамата мъже носеха традиционната висока черна шапка от меча коса на кралската гвардия.

Други членове на кралското семейство, включително съпругите на Чарлз и Уилям, Камила и Катрин, съответно на 74 и 40 години, пристигнаха с карети, за да станат свидетели на помпозния парад, който пътуваше по The Mall до Бъкингамския дворец.

Събитието завърши с около 70 самолета на военновъздушните сили, включително пилотажния патрул на Червените стрели, прелитащи над двореца и второ появяване на кралицата, оградено от водещи членове на кралското семейство – включително трите малки деца на Уилям и Катрин, за да поздравят тълпата.

По това време в Лондон и в Обединеното кралство отекнаха топовни салюти в чест на монарха, който счупи всички рекорди за дълголетие на британски суверен.

Избягвайки противоречия и напрежение в събитие, което се стреми да подобри имиджа на монархията, 62-годишният принц Андрю, третият син на кралицата, който е обвинен в сексуално посегателство срещу непълнолетно лице в Съединените щати, не се появи на балкона.

Празненствата ще продължат и в неделя с още един парад, благодарствена литургия, конни надбягвания, поп концерт и десетки хиляди пикници.

Предишна статияКанада казва, че Китай „бръмчи“ с военни полети в Азия
Следваща статияВластите в Херсон обвиниха Киев: Дезинформират за успехите на войската си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук