Начало НОВИНИ Мрачният списък с най-смъртоносните стрелби в новата история на САЩ

Мрачният списък с най-смъртоносните стрелби в новата история на САЩ

0

Тази сряда е регистрирана поредна стрелба в северноамериканската страна. Става дума за атака в болница в Тулса, Оклахома. Извършителят е носел пушка и пистолет, като е ранил десетки хора. За съжаление властите съобщиха за смъртта на 5 от тях, включително и на извършителя на престъплението.

Този последен факт, който разстрои полицията, се случва няколко дни след стрелбата в Увалде, в началното училище Санди Хук, която разтърси слоевете на американското общество. При тази атака са установени 26 смъртни случая: 20 деца на възраст между 6 и 7 години и 6 ученици. Извършителят на стрелбата е убит. По-късно се разбра, че той е жертва на студентски тормоз.

В Съединените щати, освен клането в Увалде, от 2009 г. насам има най-малко 288 стрелби. Тези цифри преди всичко са от учебни помещения. Тази страна е следвана от Канада, Франция и Германия.

Най-смъртоносните стрелби:

Супермаркет Бъфало, Ню Йорк, 14 май 2022 г.: Пейтън Гендрон атакува търговски център, убивайки 10 души и ранявайки 3.

Walmart, Ел Пасо, 3 август 2009 г.: По време на час пик в добре познатото заведение за търговия на дребно мъж влезе и нападна минувачи. Имаше приблизително 3000 клиенти и 100 служители; стрелбата отне живота на 20 души.

Гимназията на Марджъри Стоунман Дъглас, Флорида, 14 февруари 2018 г.: Бивш ученик застрелва съучениците си, дни преди да бъде изключен заради недисциплинирано поведение. Той уби 17 души.

Баптистка църква, Тексас, 5 ноември 2017 г.: В малка църква мъж застреля 25 души. Девин Патрик Кели е бил преследван от полицията, но тялото му е открито малко след това. Това събитие е едно от най-смъртоносните в историята на САЩ.

Route 91 Harvest, Лас Вегас, 1 октомври 2017 г.: 64-годишният Стивън Падок от 32-ия етаж на хотел открива огън срещу повече от 20 000 души. 58 са убити веднага, а над 500 са ранени. 

Пулс, Флорида, 12 юни 2016 г.: В гей клуб мъж, идентифициран като Омар Садики, застреля 49 души, рани 50. Полицията се намеси и го уби, за да освободи заложниците, които субектът е държал в помещенията.

Училище Санди Хук клане, Кънектикът, 14 декември 2012 г.: В Нютаун 20-годишният Адам Ланза с пушка Busjmaster, оръжие, способно да изстрелва 45 изстрела в минута, нападна 20 деца и 7 възрастни.

Технически университет на Вирджиния, 16 април 2007 г.: едно от най-кървавите кланета в Съединените щати. Сутринта на този ден Сунг-хуи Чо, 23-годишен студент, извърши зловещия си план срещу учебния център. Той застреля 32 души.

Предишна статияФБР обвини Иран, че стои зад „хакването“ на педиатрична болница в Съединените щати
Следваща статия41-годишен дупничанин влиза в затвора за разпространение на наркотици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук