Начало НОВИНИ Случаите на маймунска шарка се увеличават до 21 в Съединените щати

Случаите на маймунска шарка се увеличават до 21 в Съединените щати

0

Броят на случаите на маймунска шарка в Съединените щати е нараснал до 21, разкри Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в петък, 3 юни.

От тези случаи има 20, които са открити в САЩ и един, който е открит и разработен извън страната и сега е на гореспоменатата територия.

Всички пациенти са се възстановили или се възстановяват безопасно. Заболяването не е причинило смъртни случаи в Съединените щати и в останалия свят.

Най-честият симптом на маймунската шарка е обрив с кръгли пустули, които в откритите до момента случаи се развиват главно в областта на гениталиите.

Заболяването се предава по контактен път и въпреки че досега повечето случаи се срещат при мъже, които са правили секс с други мъже, властите напомнят, че всеки може да се зарази.

Към днешна дата от всички открити случаи на маймунска шарка в САЩ 16 са мъже, които са правили секс с мъже, една е жена, а за останалите четири няма данни за пола или характеристиките на пациентите.

Съединените щати разполагат с ваксина, за да имунизират хора, изложени на риск от контакт с болестта, главно здравни работници на първа линия, припомниха здравните служители по време на разговора.

Експертите се надяват, че все още има достатъчно време, за да не се допусне маймунската шарка да стане ендемична в страната, каквато е в Централна и Западна Африка.

Предишна статияКарта на 100-те дни на война: колко територия е контролирана от Русия в Украйна?
Следваща статияРусия смята, че е постигнала „определени резултати“ след 100 дни офанзива в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук