Начало БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов: Искат да сложат ръка на паричните потоци във ВМЗ Сопот

Ангел Найденов: Искат да сложат ръка на паричните потоци във ВМЗ Сопот

0

„Бордът на директорите на ВМЗ-Сопот е сменен, защото Нинова иска да сложи ръка върху паричните пороци и да назначи лоялни на нея членове в ръководството на дружеството“, коментира бившият военен министър Ангел Найденов.

„Разбрах за 3 причини за смяната на борда от Корнелия Нинова – лошо управление, отказ на дружеството да изплати дивидент и продажба на обособени части без знанието на Държавната консолидационна компания (ДКК) и респективно на Министерството на икономиката. И трите посочени причини бяха опровергани в изявлението на ръководството на дружеството“, посочи Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Цитирайки ръководството на ВМЗ-Сопот, бившият военен министър изтъкна, че дружеството не просто не е на загуба, а има приходи от 120 млн. лв. и се намира в добро финансово състояние. „Чух, че това е най-добрият период от време за последните 20 години“, добави той.

Найденов коментира и темата с оръжията, като според него украинският посланик е спасил коалицията с внасянето на първото писмо, в което не се поставяше въпроса за предоставяне на оръжия от българска страна.

„Той спаси коалицията в един изключително труден момент при радикално противоречие и в коалицията, и в Народното събрание. С новата нота, в която вече посочва конкретни оръжия – артилерия, миномети, ракетни системи за залпов огън, не мисля, че коалицията ще отговори с такава взаимност на неговата нота. Това писмо би било добър повод да се възроди диалогът в Народното събрание и България да излезе от сконфузната ситуация, в която се намира с предишното решение“, смята той.

Бившият военен министър прогнозира, че коалицията ще отхвърли възобновяването на дебата за изпращане на оръжие за Украйна.

„Става дума за знак, за мястото на България. Въпросът е защо България прави изключение в НАТО. За една част от хората, които са против предоставянето на оръжие, сякаш не съществува международното право и устав на ООН. Сигурен съм, че БСП първа би се обърнала срещу устава“, заяви Найденов.

Предишна статияТелефонът става билет за пътуване в страната
Следваща статияМария Захарова за действията на България: Пещерна изява

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук