Начало НОВИНИ Мария Захарова за действията на България: Пещерна изява

Мария Захарова за действията на България: Пещерна изява

0

Европейците се опитаха да покажат единство в редиците си с помощта на „пещерния метод“, като забраниха полета на самолета на руския външен министър Сергей Лавров до Сърбия. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал Match TV, чийто запис беше публикуван в нейния Telegram канал в сряда.

„Ситуацията по отношение на отказа от бягство не е за нас, а за тях. Те просто се опитват да покажат единство в редиците с такъв странен, наистина пещерен метод“, каза дипломатът, предаде News.bg.

Захарова подчерта, че е невъзможно да се блокират международните контакти на Руската федерация, като се има предвид, че „имаше посещения на Сергей Лавров и неговата делегация в Близкия изток, Азия и има още много планове. Изобщо не говоря за контакти с най-близките ни съседи, те са денонощни“, допълни тя.

На 6-7 юни Лавров трябваше да посети Белград. В неделя България, Северна Македония и Черна гора отказаха да осигурят въздушен коридор за самолета на руския министър. Захарова потвърди, че му е отказано преминаване през въздушното пространство на страните около Сърбия. Самият Лавров каза в понеделник, че Москва смята решението на редица европейски държави да не пропускат самолета му за безпрецедентно и немислимо.

Предишна статияАнгел Найденов: Искат да сложат ръка на паричните потоци във ВМЗ Сопот
Следваща статияДепутатите ще обсъдят тази седмица промени в Закона за обществените поръчки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук