Начало БЪЛГАРИЯ Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасно време утре в...

Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасно време утре в части от страната

0

Червен код за валежи в Смолянска област обяви за утре Националният институт по метеорология и хидрология. В определени райони на Родопска област очакванията са валежите да достигнат количества между 80 и 100 мм. 

Оранжев код за опасно време има за София-град и за областите Благоевград, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, София, Стара Загора и Хасково. Жълт код или потенциално опасно време е обявен за Велико Търново, Видин, Плевен, Сливен и Ямбол.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ изпрати писма до областните управители на застрашените райони, с които информира за предстоящите метеорологични промени и указва да предупредят местните власти да са в готовност при възникване на извънредни ситуации да въведат плановете си за действия при наводнение.

По данни на Националният институт по метеорология и хидрология, през следващото денонощие има вероятност да се разразят още гръмотевични бури и локални градушки. Интензивни ще са явленията в Западна и Южна България и в Централния Подбалкан, където сумарните количества на валежите ще достигат до 50-60 мм.

Предишна статияКамарата на представителите на САЩ прие законопроект за оръжия, обречен на провал в Сената
Следваща статияСтрелба в Мериленд: 3 загинали и 4 ранени при масова атака в САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук