Начало НОВИНИ „На всеки 5 минути загива руски войник“, каза украински говорител

„На всеки 5 минути загива руски войник“, каза украински говорител

0

Сергей Братчук, говорител на Украйна в Одеса, в южната част на страната, каза в сряда, 8 юни, че боевете в този регион са се засилили. Това би причинило няколко загуби на Русия, като унищожаването на различни части от нейната армия и различни складове за боеприпаси.

„На всеки пет минути руски войник умира в Украйна“, каза Братчук. Въпреки това броят на загиналите от руските военни при тези последни атаки не е потвърден, съобщава Reuters.

От друга страна украинската армия съобщи на 4 юни, че руска ракета е поразила различни градски сгради.

Междувременно, според украинските власти, руските сили се присъединяват към корабите си в Черно море, за да установят контрол над флота, разположен в северозападния район.

„В този контекст предложенията на нашите съюзници и партньори за укрепване на бреговата отбрана на Украйна с противокорабни ракети и различни видове оръжия изглеждат много оптимистични“, каза Братчук, имайки предвид оръжейната и логистичната помощ, която страната получава от чужбина.

От своя страна губернаторът Сергей Хайдай каза, че Луганската област поема тежестта на войната през последните седмици: „В Северодонск се водят ожесточени битки и нашите армии се бият за всеки сантиметър от града“.

Въпреки това Хайдай увери, че „никой няма да се предаде на руските войски или да предаде град Северодонецк“.

Предишна статияКитай и Русия посочват САЩ за подклаждане на напрежение със Северна Корея
Следваща статияБайдън номинира нов посланик в България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук