Начало БЪЛГАРИЯ КСБ: Държавата погубва строителния ресор

КСБ: Държавата погубва строителния ресор

0

Държавата погубва строителния ресор. Фактът, че липсва индексация на договорите с публични въложители разклаща оцеляването на целия бранш. Това заявява КСБ.

Заключението е, че индексации няма да има – вчера, 9 юни, парламентът отхвърли промените в Закона за обществените поръчки, които според властимащите трябваше да дадът възможност за нея. Очевидно, средства за индексация не са налични. Властта ни даваше дума, че осъзнава сериозността на проблема и, че решение ще бъде взето в името на разрешаването му. За пореден път бяхме излъгани. Държавата с умисъл убива цял отрасъл, който до съвсем скоро произвеждаше 10% от БВП и който притежава цели 200 000 служители.

Строителният бранш се занимава с изграждането на пътища, жп инфраструктура, обществени и жилищни сгради, пречиствателни станции и има много други задължения. Изпълнителите не могат да поемат отговорност за това, че проекти за милиарди няма да бъдат изпълнени.

Камарата на строителите в България избира да не замълчи по този въпрос в името на множеството хора, гордо наричащи себе си строители и отбелязва, че ще продължи да защитава интетесите на своите членове.

Предишна статияРадев: Партиите трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление
Следваща статияТръмп подбуди „опит за преврат“, заяви комисията, която разследва нападението на Капитолия в САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук