Начало НОВИНИ Зеленски очаква „логично решение“ от ЕС да даде на Украйна статут на...

Зеленски очаква „логично решение“ от ЕС да даде на Украйна статут на кандидат

0

Президентът на Украйна Владимир Зеленски увери тази събота, 11 юни, че очаква „логично и положително решение“ от срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз, която след две седмици предсказуемо ще реши дали да предостави нация, която води статута на страна кандидатка за присъединяване към общностния блок.

На пресконференция от Киев заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Зеленски се позова на срещата на върха на лидерите на 23 и 24 юни, на която след доклада за украинската кандидатура от Европейската комисия лидерите от държавите-членки трябва да вземат единодушно решение дали да предоставят на Украйна статут на страна кандидатка за ЕС.

Тази среща на върха, надява се президентът на Украйна, ще бъде „историческа сесия на Европейския съвет с логичен резултат от решение в подкрепа на статута на кандидат за Украйна“.

„Това е определящ момент не само за Украйна, но и за Европейския съюз и за целия европейски континент. Точно в този момент ние идентифицираме бъдеще за обединена Европа, ако ще има бъдеще. Русия иска да раздели, да отслаби Европа. Сигурни сме, че Украйна е само първата стъпка в плановете им“, предупреди Зеленски.

Следователно „положителен отговор“ от Европейския съвет относно кандидатурата на Украйна „може да стане положителен отговор на въпроса дали има бъдеще за европейския проект“, каза Зеленски.

Предишна статия14-то издание на “Дупница денс фест” започна днес
Следваща статияМарш за нашия живот: Хиляди протестират за по-голям контрол върху оръжията в САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук