Начало НОВИНИ Индия: 3 загинали и десетки засегнати от високи температури

Индия: 3 загинали и десетки засегнати от високи температури

0

Тази неделя, 12 юни, Мамата Банерджи, ръководител на правителството на Бенгал, в Индия, потвърди смъртта на трима възрастни хора по време на религиозно събитие, което се проведе в този щат. Чрез социалните мрежи служителят съобщи, че смъртта е настъпила в резултат на „горещина и влага“.

Жертвите са участвали във фестивала Danda Mahotsav в храма на Международното общество за Кришна съзнание в Панихати, близо до град Калкута. На мястото пристигнаla и тълпа от хора, засегнати от високи температури и изтощение.

„Поради COVID-19 поклонниците не можаха да присъстват на фестивала през последните две години. Тази година дойдоха много поклонници. Но е толкова горещо, че мнозина загубиха съзнание и затова решихме да затворим мястото“, каза регионалният законодател Нирмал Гош в изявления пред различни медии в азиатската държава.

Щатът Бенгал, разположен в североизточната част на Индия, е изправен пред гореща вълна с високи температури, граничещи с 45 градуса, усещане за влажност от 74% на закрито. Според доклад, публикуван от World Weather Attribution, последният месец март е бил най-горещият в нацията от началото на метеорологичните записи преди 122 години.

Предишна статияЗаплахата на Русия за Полша на фона на увеличаването на силите на НАТО на нейна територия
Следваща статияРесторантите на Макдоналдс отварят врати в Русия с ново име

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук