Начало НОВИНИ Ресторантите на Макдоналдс отварят врати в Русия с ново име

Ресторантите на Макдоналдс отварят врати в Русия с ново име

0

Ресторантите на McDonald’s отвориха врати в Москва отново в неделя под нови руски собственици и ново име: Vkusno & tochka, което се превежда като: „Вкусно и това е“.

Досега 15 ресторанта са отворени отново в и около столицата, след като американският гигант за бургери обърна гръб на страната заради руската инвазия в Украйна.

Повторното отваряне на търговските обекти, три десетилетия след първото отваряне на McDonald’s в Москва, може да даде тест за това колко успешна може да стане руската икономика на фона на суровите западни санкции.

Олег Пароев, главен изпълнителен директор на Vkusno & tochka, каза, че компанията планира да отвори отново 200 ресторанта в Русия до края на юни и всичките 850 до края на лятото.

„Нашата цел е нашите клиенти да не забелязват разликата в качеството или в околната среда“,– посочи Пароев.

Александър Говор, новият собственик на веригата, каза, че в момента в компанията работят 51 000 души.

„Корпорацията ме помоли преди всичко да броим и да дам на хората работа. Това ще направя“, добави той.

Ребрандираната верига за бързо хранене ще запази стария си интериор на McDonald’s, но ще премахне всяко препращане към старото си име, каза Пароев, който беше назначен за главен изпълнителен директор на руския McDonald’s седмици преди Москва да изпрати десетки хиляди войници в Украйна на 24 февруари.

Предишна статияИндия: 3 загинали и десетки засегнати от високи температури
Следваща статияГен. Атанасов: Русия има интерес да бъде пробита евроатлантическата общност и най-слабото звено се оказа България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук