Начало БЪЛГАРИЯ Очаква се протест да блокира „Цариградско шосе“ в София при „Горубляне“

Очаква се протест да блокира „Цариградско шосе“ в София при „Горубляне“

0

И днес в 18 часа се очаква булевард „Цариградско шосе“ в София да бъде блокиран заради протест на жители на квартал „Горубляне“ срещу неуредените права като собственици на имоти.

От вчера те възобновиха протестните си действия, като заявиха, че ще протестират всеки ден, като увеличават продължителността на протестите си с един час всеки ден.

Янита Тарабанова от Инициативен комитет „Горубляне“ обясни:

„Целта на нашия протест е да привлечем на вниманието на управляващите към нашия проблем – той е блокирането на нашите имоти вече 31 години. Това са имоти, които са предвидени за публични нужди, но не се отчуждават. Просто на всички избори се обещава на жителите на панелните комплекси, че върху нашите имоти  ще се изградят паркове. Тоест използват се само за покупка на гласове“.

Протестиращи имат разрешение от Столичната община за провеждане на протест, но без да се блокира движението по бул. „Цариградско шосе“, казаха за „Хоризонт“ от пресцентъра на Общината.

Вчера протестиращите спряха движението на автомобили по булеварда и в двете посоки и към София и към АМ „Тракия“, а за да не се затруднява движението, от Пътната полиция пренасочваха движението на автомобилите по обходни маршрути.

Предишна статияРадостин Василев: Депутатите от ИТН са поставени в ада! Тошко Йорданов е професионален лъжец!
Следваща статияПроф. Радулов за напускането си на ИТН: Тошко Йорданов ни повтаряше, че сме нищо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук