Начало БЪЛГАРИЯ Радостин Василев: Депутатите от ИТН са поставени в ада! Тошко Йорданов е...

Радостин Василев: Депутатите от ИТН са поставени в ада! Тошко Йорданов е професионален лъжец!

0

В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството.

Това заяви министърът на спорта в оставка и напуснал ИТН Радостин Василев в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ.

„Бях взел решението (б.р. да напусна партията) 10 минути, след като разбрах, че Слави Трифонов оттегля своите министри. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне“, добави той.

Василев добави, че е чувал от колегите депутати, че има огромен проблем в Министерството регионалното развитие и благоустройството (б.р. където министър в оставка е Гроздан Караджов от ИТН).

„Много неща са ме притеснявали – от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове“, каза още министърът в оставка.

Радостин Василев заяви още: „Тошко Йораднов е професионален лъжец. Нека да извадим детектор на лъжата и един единствен въпрос: За Сталийски ли ми казахте да не закачам, или за Гроздан Караджова? Това да е въпросът. Беше до моето бюро в Министерски съвет и ми каза: „Пич, Дългия ме праща, недей ходи повече там в ресторанта на Сталийски. Недей прави видеозаписи с камерите, недей, пък и да не хвърляме сега към Гроздан Караджов напрежение, защото има достатъчно“.

Със сигурност сега за това определение, че съм мутра, г-н Тошко Йорданов ще търси адвокати. Ние го защитаваме в делото му срещу Татяна Тончева, в делото му срещу Асен Василев… Сега ще трябва да търси адвокати, за да се защитава срещу мен за квалификацията „мутра“. Със сигурност ще бъде осъден за набедяване. Аз не се обиждам, защото те обиждат от безпомощност. Вчера на практика бе закрит бизнес проекта на Слави Трифонов. Тази безпомощност ги кара да изпадат в истерия“, заяви още Василев пред Би Ти Ви.

Припомняме, че Йорданов пусна запис с гласа на Василев от негов разговор с депутатката Христинка Иванова. От него стана ясно, че Иванова първо е била сред отцепниците, а след това се е отказала. Според Йорданов, Радостин Василев е заплашил депутатката заради обрата в мнението й.

Василев заяви също, че е взел решение да напусне партия на Трифонов 10 минути, след като разбрал, че той оттегля своите министри от кабинета.

„В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне. В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството„, добави Василев.

Още на пресконференциява вчера министърът в оставка заяви, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов. По думите му от тази сутрин, детекторът на лъжата е редовен инструмент за „доказване на лоялност“ в партията на Слави. 

„Всички народни представители минаха тест за лоялонст – два-три теста. Екип от професионалисти с едни таблети в продължение на час-два задават стотици въпроси и взависимост от резултатите, хора от нашата партия бяха подложени на детектор на лъжата. Единият беше Георги Георгиев. Това е практика, когато ръководството се съмнява в лоялността на някога и никога не е практика когато ние се съмняваме в лоялността на ръководството. Само искам да ви кажа, че Тошко е единственият, който отказа да се подложи на тест за лоялност и не е правил такъв.

„Има такъв народ“ има един огромен проблем. И той не е Слави Трифонов. Това е Тошко Йорданов. Ние го осъзнахме много отдавна. Той е ненавиждан, заради арагантното си и безпардонно поведение, заради грубия си език спрямо депутатите, заради, ако щете нелицеприятния начин, по който изглежда. Това не е нормално. Уважавам всички депутати на ИТН, но в момента те са поставени в ада“, заяви още Василев. 

Христинка Иванова е депутат от Плевен, когато аз напусна министерския пост и се върна в парламента, тя ще напусни. За това ѝ казвам, че ще ѝ пратя юристи, това обясни Радостин Василев по повод обвиненията, че заплашва народната представителка. Той добави, че дава нареждания на Иванова, както прави и с други представители на местната организацията на ИТН. Василев заяви, че като адвокат много внимава и със сигурност няма как да бъде обвинен в заплаха и изнудване.

Предишна статияМинистърът на външните работи Теодора Генчовска подаде оставката си
Следваща статияОчаква се протест да блокира „Цариградско шосе“ в София при „Горубляне“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук