Начало НОВИНИ Испания признава екосексуалността като пол

Испания признава екосексуалността като пол

0

През 2008 г. екосексуалността започва като художествено течение, което се опитва да възхвалява и почита планетата Земя като божество на плодородието. През последните дни се превърна в екологично активистко движение и различна форма на сексуална ориентация, която има все повече последователи в света.

Американските художници Елизабет Стивънс и Ани Спринкъл от групата Pony Express измислиха термина „екосексуален“ преди осем години; обаче през 2010 г. те написаха т.н. екосексуален манифест, в който се обяснява кои са екосексуалните и техните цели.

В Испания например движението започва през 2008 г. като артистично течение и оттогава се трансформира в сексуална форма. Тази група е проникнала толкова много в тази страна, че официално е обявена за нов жанр, съобщава порталът Primicia.

„Правим любов със Земята. Ние сме аквафили, терофили, пирофили и аерофили. Ние безсрамно прегръщаме дърветата, масажираме земята с краката си, говорим еротично с растенията”, посочва една от точките на манифеста, която обяснява и неговата натуристка и природозащитническа идеология. „Правим любов със Земята чрез сетивата си, празнуваме нашата Е-точка. Много сме мръсни”, гласи манифестът, който обяснява сексуалната и натуристката идеология на онези, които се смятат за сексуално активни с екология.

Това твърдят авторите на Екосексуалния манифест. Един от стълбовете му е нудизмът като подходящ начин за контакт с природата и подчертават, че със своето шоу се стремят и да „разрушат бариерите между видовете“.

„За да създадем по-взаимни и устойчиви отношения със Земята, ние си сътрудничим с природата“, казват те. Освен това те подчертават, че екосексуалността е идентичност и ангажимент към Земята, която възнамеряват да „обичат, почитат и да се грижат за нея до смъртта си“.

Предишна статияСтотици пингвини от най-малките видове в света умират по плажовете на Нова Зеландия
Следваща статияСАЩ ще вземат решение да прилагат ваксини Pfizer и Moderna при деца под 5-годишна възраст

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук