Начало НОВИНИ САЩ ще вземат решение да прилагат ваксини Pfizer и Moderna при деца...

САЩ ще вземат решение да прилагат ваксини Pfizer и Moderna при деца под 5-годишна възраст

0

Консултативният комитет по ваксините и свързаните с тях биологични продукти на Американската администрация по храните и лекарствата е в пълен състав този вторник и сряда, за да реши промяната на разрешението за спешна употреба на ваксини срещу COVID-19 от Pfizer/BioNTech и Moderna, за да се включат тези под 5-годишна възраст.

Към днешна дата единствената група, която не отговаря на условията за ваксина срещу COVID-19, са децата на възраст под 5 години, които наброяват приблизително 18 милиона в Съединените щати.

Днес ваксината Pfizer е лицензирана за хора над 16 години. Докато ваксината Moderna се прилага само при възрастни. Въпреки това съветниците са в пълна дискусия за включването на дозите при бебета и деца от 6 месеца до 5 години, съобщи CNN.

„Планираме да предоставим ваксини срещу COVID-19 на деца на възраст от 18 месеца до 4 години в нашата национална мрежа от 1100 места на MinuteClinic, след като FDA и CDC предоставят насоки за инвентаризацията,“ каза Мат Бланшет, говорител на CVS Health.

„Нашите клиницисти в MinuteClinic, състоящи се от сертифицирани семейни медицински сестри, сътрудници на лекари и практикуващи медицински сестри, имат значителен опит във ваксинирането на по-младо население, както и частни стаи за прегледи, което ще улесни процеса за деца, родители и настойници“, се казва в изявлението.

Децата под 5-годишна възраст са склонни да имат по-малък риск от заразяване с COVID-19 в сравнение с други възрастови групи. 

Според данни на CDC ,най-малко 481 американски деца под 5-годишна възраст са починали от COVID-19.

Белият дом каза, че ваксините за по-малки деца могат да бъдат налични още следващата седмица, съобщи CNN.

Предишна статияИспания признава екосексуалността като пол
Следваща статияТрифонов: Премиерът е участвал активно в разговори с чужди дипломати с цел национално предателство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук