Начало НОВИНИ Стотици пингвини от най-малките видове в света умират по плажовете на Нова...

Стотици пингвини от най-малките видове в света умират по плажовете на Нова Зеландия

0

Стотици пингвини от най-малките видове в света, известни още с името си маорски, се появяват мъртви на брега на Нова Зеландия, факт, който озадачи властите на страната, които разследват причините за странния феномен.

Предполага се, че причината за смъртта на птиците е свързана с промяната в температурата, причинена от климатичните явления „Ел Ниньо“ и „Ла Ниня“ .

В момента приблизително 180 малки сини пингвини са внимателно събрани от местното население и заснети за съответното им разследване.

Греъм Тейлър от oтдела за опазване на пингвините каза, че този голям брой смъртни случаи е причинен от повишаването на температурата на морето и че през годините на Ла Ниня пингвините се борят да намерят храна и в крайна сметка умират от глад и дори достигат до състояние на хипотермия.

„Току-що ми бяха изпратени доклади, че това не засяга само малките; сега умират и възрастните, което е още по-лошо, защото ако възрастните умрат, те няма да се размножават отново през следващия сезон”, за да се попълни популацията, каза експертът.

Масовата смърт на пингвини, което означава 1000 или повече, е било събитие „веднъж на десетилетие“. Освен това океанът поглъща повече от 90 процента от излишната топлина, уловена в земната атмосфера, голяма част от която се дължи на изгарянето на изкопаеми горива, казаха от отдела.

Това е доказателство за това колко драстично климатът променя света и дивата природа.

Накрая ветеринарният лекар Джеймс Чатъртън от зоопарка в Окланд разкритикува, че хората, които излизат на разходка по плажовете, предпочитат да си правят селфита с умиращите пингвини, вместо да им помагат. „Това, от което се нуждае едно животно при тези обстоятелства, не е селфи, а спешна помощ от ветеринарен лекар“, каза той.

Предишна статияПапа Франциск: Третата световна война е обявена
Следваща статияИспания признава екосексуалността като пол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук