Начало БЪЛГАРИЯ Александър Сиди: Кирил Петков е на власт, за да вдигне ветото на...

Александър Сиди: Кирил Петков е на власт, за да вдигне ветото на РСМ и да даде оръжия на Украйна

0

Министерският съвет реши, че парламентът ще има последната дума за РСМ.

„Петков е дошъл на власт с две идеи във външнополитически план – да вдигне ветото на РСМ и да даде оръжия на Украйна. Да гарантира Източния фланг на НАТО по отношение на войната, която САЩ готвиха на Русия. Затова беше инсталиран г-н Петков на този пост, с ясното съзнание какво трябва да свърши в тази посока. Видяхме, че по отношение на войната в Украйна не се получи, поради това, че успя да събере и несъбираемото в коалицията. По отношение на РСМ се надяваше, че ще пробие“, посочи съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в студиото на „Денят ON AIR“.

Той заяви, че когато се опитваме да убеждаваме хората в някаква теза, не е срамно да кажем истината.

„Не виждам добри ходове. По отношение на РСМ мога да кажа, че БСП държи правилната позиция, което е изумително. Не вярвам „Има такъв народ“ да са напуснали коалицията заради РСМ. Това е повод, но се радвам, че по отношение на тази тема те са на позициите, които трябва да бъдат“, допълни Сиди.

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че от изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска е разбрал, че Петков е национален предател.

„Това го знаех отдавна, но просто сега е подкрепено с документи. Никой няма да вкара в Народното събрание декларация, с която да каже, че вдига ветото. Това правителство е вредно и то трябва да си тръгне всеки един момент“, заключи Сиди.

Предишна статияХристо Иванова: Отиваме към избори
Следваща статияПрокурорски син провокира протест на кмет и перничани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук