Начало НОВИНИ Случаите на COVID-19 продължават с възходящата тенденция на американския континент

Случаите на COVID-19 продължават с възходящата тенденция на американския континент

0

Случаите на COVID-19 имат възходяща тенденция през последните два месеца на американския континент с 1,2 милиона нови инфекции през последната седмица, което представлява увеличение от 11% в сравнение с предходната. Това заяви директорът на Панамериканската здравна организация (PAHO) Кариса Етиен на седмичната си пресконференция, в която добави, че смъртните случаи от COVID-19 са нараснали с 19,4%, с общо 4069 смъртни случая. последните седем дни.

Откроява се увеличението на случаите в Мексико , където през последната седмица са регистрирани 31 000 инфекции, което представлява ръст от 71%, докато в страните от Централна Америка има увеличение от 32% при новите случаи с 27 000.

Що се отнася до Мексико, лекарят Андреа Викари, ръководител на отдела за управление на инфекциозните заплахи на PAHO, посочи в същата телематична пресконференция, че страната наблюдава непрекъснато увеличение на случаите през последните пет седмици.

„Миналата седмица бяха съобщени 30 000 нови случая“, отбеляза докторът, който посочи, че обаче броят на хоспитализациите е „много по-малък“.

Етиен подчерта, че здравните системи на континента са в състояние да се справят с това нарастване на инфекциите благодарение на факта, че „повечето хора в Америка са ваксинирани срещу вируса и са по-добре защитени срещу сериозни заболявания и смърт“.

Той обаче заяви, че „все още има много неваксинирани хора“ и следователно с по-висок риск да попаднат в болница или да умрат от COVID-19.

По отношение на целта на Световната здравна организация (СЗО) да имунизира 70% от населението, Етиен посочи, че общо 16 държави и територии на континента са постигнали тази цел, докато има други, които са близо, като Колумбия, Бермудски острови и Ел Салвадор, които са достигнали 65% покритие.

Предишна статияТрифонов: Няма никаква коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС
Следваща статияСеверна Корея обяви огнище на чревна болест

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук