Начало НОВИНИ Лавров: Не сме нахлули в Украйна

Лавров: Не сме нахлули в Украйна

0

Откакто руската армия нападна Украйна преди близо четири месеца, хиляди цивилни са убити и цели градове са превърнати в развалини, докато милиони украинци напуснаха домовете си.

„Не сме нахлули в Украйна“, твърди Лавров.

„Обявихме специална военна операция, защото нямахме абсолютно никакъв друг начин да обясним на Запада, че въвличането на Украйна в НАТО е престъпно действие.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Лавров даде само няколко интервюта пред западни медии.

Той повтори официалната линия на Кремъл, че в Украйна има нацисти. Руските официални лица често твърдят, че техните военни „денацифицират“ страната. Лавров предизвика недоволство наскоро, когато се опита да оправдае нацистката клевета по отношение на президента на Украйна, който е евреин, като направи нелепото твърдение, че Адолф Хитлер има „еврейска кръв“.

72-годишният Лавров представлява Русия на международната сцена през последните 18 години, но западните санкции сега са наложени както на него, така и на дъщеря му.

САЩ го обвиниха в преследване на фалшива история за Украйна като агресор и в пряка отговорност за инвазията на Русия като член на Съвета за сигурност.

Предишна статияАбортите в Съединените щати са се увеличили с 8% между 2017 и 2020 г.
Следваща статияРадев за Петков и РС Македония: Той е премиер, а не куриер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук