Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Симеонов: Ще гласувам против вота на недоверие, не съм купен, нито...

Кирил Симеонов: Ще гласувам против вота на недоверие, не съм купен, нито напазаруван

0

„Аз не съм предател. Хората са разочаровани, защото влязохме с обещанието, че ще се борим срещу ГЕРБ. Това, което се случи в четвъртък – се насъбира през времето. Споделял съм с колегите, че не ми е ок, това което се случва с Никола Минчев. Проблемът при нас в групата на ИТН е в комуникацията. Решението за искането на оставката на Минчев дойде от ръководството на партията. Сложих подписа си под това от лоялност. Не гласувах по съвест и затова излязох на трибуната и си признах грешката.“

Това заяви вече независимият депутат Кирил Симеонов в ефира на бТВ. Той се отцепи от ИТН, след като подкрепи поисканата от партията на Слави Трифонов оставка на Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ от поста председател на Народното събрание.

Той заяви, че винаги е бил лоялен, но проблемът е чисто идеологически. Разминаха ни се релсите, натрупа се напрежение и капката преля, каза още той.

Симеонов бе категоричен, че никой не му е помогнал да вземе решението за напускането на ИТН.

Имал съм разговор с Кирил Петков, в който разговор нищо не ми е предлагал, каза ми само, че ще хвърлим държавата в хаос.

Прекарах цял час в стаята на ИТН в НС, за да си поговоря с тях. Уважавам ги тези хора. Поговорихме си. Нищо лошо не ми се е случило вътре, обясни Симеонов.

Той ще подкрепи правителството при гласуването на вота на недоверие, а при гласуването на актуализацията на бюджета на второ четене ще подкрепи текстовете, с които е съгласен.

„Аз говоря лично за себе си и го декларирам пред цяла България – нито пари са ми предлагани, нито облаги, абсолютно нищо. Това, което направих, беше от сърце и чисто по идеологически причини. Аз не съм купен, не съм напазаруван“, допълни Симеонов.

След това гласуване на улицата го спрял млад мъж и го попитал през сълзи какво се случва в държавата. После не успял да заспи и емоционално взел решението да се отцепи от ИТН.

„Хората ни пратиха да се борим срещу ГЕРБ, срещу системата. Аз съм ходил на протести през 2020 г., ходил съм да защитавам майките от „Системата ни убива“, ние се борим срещу системата“, изтъкна вече независимият депутат.

Не можем да действаме координирано с тази система, срещу която трябваше да се борим, категоричен бе той и добави, че е виждал Слави Трифонов два пъти за 3 години.

„Единият път бе по време на кастинга и тогава той ме попита докъде съм готов да стига в борбата срещу статуквото и аз му казах: докрая. За мен не е бил проблем тестът за лоялност, в много големи компании го има, това е тяхна преценка“, категоричен бе депутатът.

На въпрос дали е по-богат, той заяви, че душевно се чувства така.

Предишна статияСофия прекратява диалога с правителството
Следваща статияМакедонското ВМРО иска българите да коленичат в Скопие и да се извинят за “зверствата“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук