Начало НОВИНИ ТЕЦ „Бобов дол“ започва изграждането на газовата връзка с газопровода за Северна...

ТЕЦ „Бобов дол“ започва изграждането на газовата връзка с газопровода за Северна Македония

0

Към срeдата на август се очаква ТЕЦ „Бобов дол“ да стартира изграждането на газовата връзка с газопровода за Северна Македония, информира изпълнителният директор на енергийното дружество инж. Любомир Спасов. Независимо от това, че цените на газа скочиха драстично централата постепенно ще започне да използва синьото гориво. Предстои да се вземе разрешително от „Булгартрансгаз“ до 20 август.

Отклонението ще стане от магистралния газопровод за Северна Македония, който минава съвсем наблизо, ще трябва да се изгради трасе от около 2 километра. Отреден е и терен за изграждане на газоразпределителна станция.

Изпълнителният директор инж.Спасов каза следното: „Имаме договорка с тях да направят отклонението, а ние дотогава трябва да имаме разрешението за строеж на газоразпределителна станция.

„Скъпо-нескъпо – правим го. Въглищата също стават скъпи, така че всичко си върви реципрочно в общи линии. Като краен ефект въглища плюс емисии, газ плюз емиии много са скъпи емисиите на въглищата. На газа са по-малко. Те пак са на същата цена, но са доста по-малко като количество за едно и същ количество енергия и там вече се получава почти изравняване“, уточни той.

Източник: БНР

Предишна статияОбщините са в патова ситуация заради скандала с пътните фирми
Следваща статияПетър Витанов: Не е нормално ръководството на БСП да влиза в кални битки с президента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук