Начало НОВИНИ Опустошителното земетресение в Афганистан остави над хиляда загинали и стотици ранени

Опустошителното земетресение в Афганистан остави над хиляда загинали и стотици ранени

0

В ранните часове на 22 юни земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер разтърси Югоизточен Афганистан, територия близо до границата между тази страна и Пакистан. Геоложката служба на САЩ съобщи, че епицентърът на телуричното движение се намира в провинция Пактика, на 44 километра от град Хост.

Според първите оценки, предоставени от местните власти, балансът на жертвите ще бъде най-малко 250 загинали и над 150 ранени.

С минаването на часовете обаче броят на засегнатите се е увеличил значително и за момента говорители на правителството посочват, че броят на загиналите надхвърля 1000, към които ще се добавят приблизително 1500 ранени. В този контекст се очаква ситуацията да продължи да се променя.

„Броят на жертвите вероятно ще се увеличи, тъй като някои от селата са в отдалечени райони в планините и ще отнеме известно време, за да се съберат подробности“, каза афганистанският вътрешен министър Салахудин Аюби.

По информация на АФП.

Предишна статияГюров: Камъните, които обърнаха каруцата бяха милиардите за АПИ
Следваща статияАмериканските сенатори постигнаха съгласие по законопроекта за ограничаване на достъпа до огнестрелни оръжия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук