Начало БЪЛГАРИЯ За втори пореден ден опозицията отказва да влезе в пленарната зала

За втори пореден ден опозицията отказва да влезе в пленарната зала

0

За втори пореден ден опозицията отказва да влезе в пленарната зала на Народното събрание, за да може парламентът да започне работа. Депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и „Възраждане“ отказаха и днес да участват в сутрешната регистрация, която определя дали е налице кворум, за да стартира редовното заседание.

Причината най-вероятно е в желанието на управляващите все пак да се избере нов председател на Народното събрание. Без такъв парламентът не може да функционира нормално. Изглежда обаче опозицията тласка законодателната институция към пълен срив, за да достигне до предсрочни избори.

Близо час по-късно беше направен втори опит парламентът да започне работа. Той също беше неуспешен. Временният председател на Народното събрание Мирослав Иванов осъзна, че няма смисъл да продължава с опитите и разпусна депутатите. „Явно е важно да бъде гласуван вот на недоверие на правителството, но не и Народното събрание да може да продължи да работи“, констатира той с разочарование.

Депутатите от ПП реагираха далеч по-радикално – от редиците им се понесоха скандирания „Мафия!“ по адрес на опозицията. Междувременно противниците им се разхождаха безцелно по парламентарните кулоари или се бяха укрили по стаите си.

Предишна статияСилна буря се разрази в София в четвъртък сутрин
Следваща статияЕвропейският съюз призовава за международна помощ след земетресението в Авганистан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук