Начало НОВИНИ „Да свалим ли палтата си?“: Лидерите на Г-7 се подиграват на известни...

„Да свалим ли палтата си?“: Лидерите на Г-7 се подиграват на известни снимки на Владимир Путин

0

Лидерите на Г-7, които се срещнаха на среща на върха в Южна Германия в неделя, 26 юни, се подиграха на някои снимки на руския президент Владимир Путин, на които той изглежда с голи гърди, и се пошегуваха дали да направят подобна.

„ Ще си свалим ли палтата?“, попита британският премиер Борис Джонсън, когато седна на масата.

Лидерите на големите западни икономически сили, САЩ , Канада, Япония, Германия, Франция, Италия и Обединеното кралство, се срещат за три дни в баварския замък Елмау.

Канадският премиер Джъстин Трюдо предложи да изчакат официалната снимка, преди да се съблекат, но след това Джонсън се пошегува: „Трябва да докажем, че сме по-здрави от Путин“. След това подигравките продължиха.

„Ще направим изложба на конна езда с голи гърди“, каза Трюдо, имайки предвид снимката на Путин без риза на кон от 2009 г.

„Ездата е най-добрата“, реагира председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, без да коментира въпроса с облеклото. „Трябва да им покажем гърдите си“, добави Джонсън.

Накрая лидерите позираха с якета за фотосесията, преди журналистите да излязат от залата.

„Заедно Г7 ще обяви, че ще забраним руското злато, един от основните източници за износ, лишавайки Русия от милиарди долари“, туитира американският президент Джо Байдън.

В очакване на колективно съобщение, в края на срещата във вторник, Съединените щати, Обединеното кралство, Канада и Япония излязоха и обявиха ембарго върху новодобиваното злато в Русия. „Тези мерки ще ударят директно руските олигарси и ще ударят сърцето на военната машина на Путин“, каза британският премиер Борис Джонсън.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук