Начало БЪЛГАРИЯ Тошко Йорданов: Петков еднолично взе решението за руските дипломати

Тошко Йорданов: Петков еднолично взе решението за руските дипломати

0
Истината е, че това решение на Кирил Петков е лично негово и му е хрумнало, докато пътува във влака за Украйна. Някъде там по гарите. Това е хрумка на Петков. Споделил го е с хората, което са били с него във влака. Тогава се проведоха някакви разговори и от Външно му казаха,че не са прави така. Има си стъпки. Генчовска не смята, че е правилна стъпка. Има си правила и стъпки.

Първо гониш един, после пет, после 10. То е като танц. Ако сега Русия реши да играе реципрочно, трябва да изгони всички български дипломати. 

Това каза Тошко Йорданов по НТВ относно 70 изгонени руски дипломати. Той уточни: 

Той го взема това решение еднолично. Дали са шпиони или не, не съм от ДАНС. Изпитвам съмнения доколко тази служба изпълнява неговите решения. Г-жа Генчовска – не знае дали е била изненадана. Казано е на Кирил Петков, че това не е политически правилен ход. Ако има руски дипломати със шпионска дейност, е логично да бъдат изгонени. Изпитвам съмнения дали всички са шпиони. Ако са шпиони, разбира се, че трябва да бъдат изгонени. Не зная някоя друга държава да е постъпвала така.  Това са политически решения. 

Хората и политиците трябва да си държат на думата. Не сме отишли там, за да умрем като депутати. Има и такива, но не сме такива. Ние сме обявили позиции и си ги спазваме. 

Защо пада подкрепата за правителството? Истината е, че надуваме инфлацията. Ако едно правителство не се справя, това винаги има последици. Българският народ решава кой да прати в парламента. Ако влезем в новия парламент, ние пак няма да правим правителство с ГЕРБ и ДПС.

И тогава – или ще се състави правителство с нас или без нас, или е възможно да има нови избори. Не е по правилата да узурпираш властта. Това е демокрацията. Много по-достойно е, отколкото да наблюдаваме това, което наблюдаваме от ПП – пет дни да не подават оставка. Кирил Петков няма разлика с манталитета на Борисов. Винаги сме излизали с позитивен дневен ред. Когато няма морал, няма правителство. Да вървим срещу морала и честността, защо да го правим. Кирил Петков се държи като Борисов, взима еднолични решения. 

Решението е на президента и нищо не очакваме / бел. ред. относно третия мандат/.  Която и да е от партиите, вероятно ще се опита да състави правителство. ГЕРБ и “Възраждане” казаха, че няма да опитат. Ние ще предложим някакво решение, но какво ще бъде, не мога да кажа. 

Първо казваха, че ще сме патерица на ГЕРБ, след това дълга ръка на ДПС. В този парламент се появи Орлин Алексиев. Явно журналистическата мисъл не може да прехвърли един връх. Сега е интересно кой ще е следващият, който ще кажете, че стои след нас. Очаквам следващият път зад нас да кажете, че стои  ДПС- Йордан Цонев или който си искате – изберете.

Предишна статияПроф. Александър Маринов: Къде щяха да са ПП без Румен Радев
Следваща статияНС гласува окончателно актуализацията на бюджета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук