Начало НОВИНИ Войната в Украйна е „перфектен пример за мъжка токсичност“, казва Борис Джонсън

Войната в Украйна е „перфектен пример за мъжка токсичност“, казва Борис Джонсън

0

Руският президент Владимир Путин не би наредил инвазията в Украйна, ако беше жена, каза британският премиер Борис Джонсън, който смята, че би било по-добре да има повече жени на власт.

„Ако Путин беше жена, което очевидно не е, наистина не мисля, че щеше да влезе в тази луда мачо война на нашествие и насилие по начина, по който го направи“, каза той пред телевизионния канал ZDF миналия вторник.

Началото на тази война е „перфектен пример за мъжка токсичност“, продължи той.

В същото интервю лидерът призова за повече образование за момичетата по света и призова за повече „жени да заемат властови позиции“.

От Туркменистан Путин увери, че коментарите на Джонсън са „неправилни“ и даде пример със самото Обединено кралство, чийто бивш премиер „Маргарет Тачър реши да започне офанзива срещу Аржентина, за да контролира Фолклендските острови през 1982 г.“.

„Там една жена реши да започне война“, каза руският лидер.

Коментарите на Джонсън бяха подигравани от други руски официални лица.

В интервюто си за германската мрежа ръководителят на британското правителство също призна това, че „всеки иска войната да свърши“, но за момента „няма възможно споразумение. Путин не прави мирно предложение.“

Непосредствената цел на западната стратегия е да подкрепи Украйна, така че тя да бъде във възможно най-добрата стратегическа позиция в деня, в който могат да започнат мирните преговори с Москва, добави той.

Предишна статияЕвропа страда от седмата вълна на COVID-19: защо отново показва ръст на инфекциите?
Следваща статияВладимир Путин потвърждава, че НАТО не се интересува от Украйна, а от нейните „имперски амбиции“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук