Начало НОВИНИ Путин: Ще има огледален отговор на членството на Финландия и Швеция в...

Путин: Ще има огледален отговор на членството на Финландия и Швеция в НАТО

0

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не е обезпокоена от евентуалното присъединяване на Хелзинки и Стокхолм към алианса и в същото време предупреди за огледален отговор на разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция.

Русия не е обезпокоена от евентуалното присъединяване на Финландия и Швеция към НАТО, но ще отрази разполагането на военната инфраструктура на алианса в тези страни, заяви в сряда на брифинг в Ашхабад руският президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

„Няма за какво да се притесняваме по отношение на членството на Финландия и Швеция в НАТО. Ако те [искат да се присъединят към НАТО], нека го направят. Само че те трябва ясно и отчетливо да разберат, че преди не е имало заплахи за тях, а сега, в случай на разполагане на военни контингенти и инфраструктура там, ние ще трябва да отговорим по същия начин и да създадем същите заплахи за териториите, от които сме заплашени“, каза президентът в отговор на журналистически въпроси.

„Това е очевидно! Не разбират ли това?“, изрази недоумениеПутин . „Всичко беше наред с нас [с Финландия и Швеция], а сега ще има известно напрежение, това е очевидно, разбира се, без това е невъзможно“, подчерта той. 

Предишна статияМитрофанова за България: Тук англичаните и американците изцяло командват тази страна, за съжаление
Следваща статияДепутатите от БСП на среща с Кирил Петков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук