Начало НОВИНИ „Виждат ни като роби“: суровата реалност на сервитьорите в най-туристическите градове в...

„Виждат ни като роби“: суровата реалност на сервитьорите в най-туристическите градове в Испания

0

19- годишната Алба Адара работи в един от ресторантите на брега на морето във Валенсия и казва, че работата там е много тежка и много зле платена, поради което тя беше единствената от трите си приятелки, която се върна тази година, след лоши преживявания през 2021 г.

Алба казва, че най-лошият й спомен от миналото лято е свързан с клиент, който не харесва контейнерите, в които е доставена храната, като е решил да ги отвори и да хвърли съдържанието навсякъде по масите, като същевременно обиждал тези, които са я сервирали.

Салва Родригес, която работи във верига за бързо хранене разказва собствените си кошмари с клиентела. „През лятото се чувствам като в джунглата. Вие сте там, подготвяте всяка поръчка, докато десетки хора ви зяпат, чудейки се защо още не сте ги обслужили. Това те кара да бързаш, но не можеш да вървиш по-бързо. През зимата не е толкова стресиращо”, каза 22-годишната пред вестник El País.

И двамата споделят, че лятната клиентела, съставена предимно от туристи, е най-сложната. Освен това те посочват, че заплащането е „мизерно“, а часовете са „изтощителни“.

Източник: El Pais

Предишна статияБайдън уверява, че битката за правата на абортите в САЩ „все още не е приключила“
Следваща статияНяколко убити при стрелба в търговски център в Копенхаген

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук