Начало НОВИНИ Войната в Украйна: учителите продължават да обучават учениците си от бойното поле

Войната в Украйна: учителите продължават да обучават учениците си от бойното поле

0

Войната в Украйна доведе до присъединяване на около 900 учители към въоръжените сили, според министъра на образованието на Украйна Сергей Шкарлет. Въпреки това някои от тях продължават да преподават от окопите. Такъв е случаят с Федир Шандор, който преподава уроците си онлайн насред бойното поле.

47-годишният университетски професор се записа в армията през февруари поради руската инвазия, но загрижеността му студентите му да продължат образованието си го накараха да преподава два пъти седмично през мобилния си телефон.

„Преподавам от 27 години. Не мога просто така да спра. Това е нещото, в което съм добър“, каза той пред BBC.

Шандор стана известен в цяла Украйна, тъй като неговите другари воини го снимаха, докато преподаваше с мобилния си телефон.

От друга страна, Федир не е единственият, който прави тази възхитителна постъпка. Антон Целовалник, е друг учител, който се присъедини към териториалната отбрана.

Първоначално часовете на Антон бяха отменени; след известно време обаче училищата започнаха да се свързват с него за помощ, така че професорът избра да преподава в окопите или в близките домове за служители на териториалната отбрана.

Министърът на образованието на Украйна отбеляза, че много се гордеят с всеки един. „В Министерството на образованието имаме и хора, които са се присъединили към въоръжените сили на Украйна“, каза той.

Предишна статияОбединеното кралство обявява мерки за подкрепа за възстановяването на Украйна
Следваща статияУкрайна потвърди, че Русия е превзела източния град Лисичанск

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук