Начало БЪЛГАРИЯ Емил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една...

Емил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета

0

„Изпаднахме в леко абсурдна ситуация да бъде свалено едно правителство, след което хората, които са го свалили, да кажат – нека да не ходим на избори сега, включително ГЕРБ, включително ИТН.“

Този коментар направи пред БНР политическият анализатор Емил Соколов.

„Смяната на Кирил Петков с Асен Василев по-скоро препотвърждава досегашната линия на ПП и даже я затвърждава. Това е по-скоро символичен жест – ние сме готови на много малки отстъпки, ще сменим кандидата за премиер, но генералната линия по отношение на Русия, на финансовата политика и т.н. ще остане същата“, заяви Соколов в предаването „Преди всички“.

Според Соколов шансът да се състави кабинет на този етап е 50:50.

„По всяка вероятност допълването ще стане от депутатите на ИТН. Вчера г-н Трифонов написа доста сърцераздирателен пост, в който пожелаваше на Кирил Петков и Асен Василев да се задавят с власт. Това звучеше като че ли г-н Трифонов е поставен пред свършен факт. Разговорите, които са водени с депутатите му, по реакцията му изглеждаше сякаш са били продуктивни за ПП.“

Партия ИТН върви към абсолютен разпад, смята Емил Соколов.

Анализаторът е на мнение, че коренна промяна в следващия кабинет няма да има, но „ще има тук-таме кадрови промени„.

Кирил Петков и Асен Василев в крайна сметка са двете страни на една и съща монета. Те работят в страхотен синхрон.“

Дори да има леки кадрови промени, най-вероятно ще видим даже втвърдяване на курса, който от ПП следваха досега, прогнозира той. Ако някъде ще има напрежение и сблъсък, ще е свързано с Министерството на земеделието, посочи анализаторът.

„Няма да се изненадам третият мандат да отиде в ДПС или в ИТН. При БСП не мисля, че ще отиде. Ако ПП не могат да съставят правителство, това значи, че и БСП няма да успее, защото коалицията там е една“, каза Емил Соколов.

Предишна статияКак ще получаваме отстъпката от 25 стотинки на литър
Следваща статияОбединеното кралство обявява мерки за подкрепа за възстановяването на Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук