Начало НОВИНИ Китай работи по конструирането на самолет, който обещава да обиколи Земята за...

Китай работи по конструирането на самолет, който обещава да обиколи Земята за 2 часа

0

Първата фаза на тестване на Nanqiang 1 беше успешно завършена благодарение на китайски инженери. Този безпилотен хиперзвуков самолет е предназначен за цивилна употреба, така че да може да достигне до шест пъти скоростта на звука, според местните медии The South China Morning Post.

Според специалистите се очаква най-новата версия на самолета да може да транспортира до 10 пътници със скорост над 6 хиляди километра; тоест шест пъти скоростта на звука. Това се счита за достатъчно бързо, за да може да пътува навсякъде по Земята за по-малко от два часа.

Nanqiang 1 е оборудван с най-съвременен двигател с комбиниран цикъл, същият, който има двойка турбинни двигатели, два въздушно-дишащи двигателя Ramjet и малка ракета, според учените.

От друга страна, дизайнерите казват, че при излитане от пистата и двете турбини осигуряват голяма тяга при скорост по-малка от Mach 2, докато малката ракета ще я задвижва до достигане на Mach 4, така че накрая Ramjet двигателите да осигурят мощност, необходима на самолета за достигане на крейсерска скорост от Mach 6.

И накрая, експертите казват, че хиперзвуковите самолети ще започнат да се произвеждат след по-малко от шест години. От друга страна, съавторът на разследването Ин Зейонг каза, че все още има детайли за фина настройка, като системата за аварийно кацане и спирачните системи.

Предишна статияСтрелба в САЩ по време на парада за Деня на независимостта остави най-малко 6 убити
Следваща статияПутин продължава с войната в Украйна след Лисичанск

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук