Начало НОВИНИ Обединеното кралство обявява мерки за подкрепа за възстановяването на Украйна

Обединеното кралство обявява мерки за подкрепа за възстановяването на Украйна

0

Британският външен министър Лиз Тръс ще представи голям план за подкрепа в понеделник, за да помогне на Украйна в дългосрочен план дори след като войната с Русия приключи.

По време на конференцията за възстановяването на Украйна в Лугано, Швейцария, Тръс ще представи плановете на Обединеното кралство да подкрепи нацията в краткосрочен план чрез хуманитарна помощ, но също и в дългосрочен план за съживяване на украинската икономика, каза неговото министерство в изявление тази неделя.

Преди всичко Лондон ще подкрепи реконструкцията на град Киев и неговия регион по искане на украинския президент Володимир Зеленски, според Форин офис.

Обединеното кралство също планира да работи с Украйна и нейните съюзници за домакинството на конференцията за възраждане на Украйна през 2023 г. и ще създаде офис в Лондон, за да помогне за координирането на тези действия.

„Изправянето на Украйна след агресията на Русия ще символизира силата на демокрацията над автокрацията. Това ще покаже на Путин, че опитите му да унищожи Украйна са довели само до по-силна, по-просперираща и по-обединена нация“, каза британският дипломат преди конференцията.

„Ние бяхме в челните редици по отношение на подкрепата за Украйна по време на войната и ще продължим да бъдем в челните редици на подкрепата за плана за реконструкция и развитие на украинското правителство“, каза той.

По информация на AFP

Предишна статияЕмил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета
Следваща статияВойната в Украйна: учителите продължават да обучават учениците си от бойното поле

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук