Начало БЪЛГАРИЯ Депутатите с нов опит да върнат хартиените бюлетини

Депутатите с нов опит да върнат хартиените бюлетини

0
Нов опит хартиените бюлетини да се върнат след промени в Изборния кодекс ще направят депутатите днес. Миналата седмица точката не бе вкарана в дневния ред на парламента заради един глас. Оказа се, че той е на Крум Зарков от БСП. Левицата е една от партиите, които предлагат връщане на хартиената бюлетина. Другата формация, внесла законопроект, е ГЕРБ.

Дневният ред на депутатите днес предвижда проекторешение за създаване на Временна комисия за проверка на обстоятелствата, свързани с увеличение на цената на суровия петрол, закупуван от „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, управлението и дейността на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и действията, предприети от държавата. 

Възможно е да бъде избран и наследник на Никола Минчев, който бе отстранен от поста председател на НС след гласуване в парламента. То се случи преди вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков и бе по искане на “Има такъв народ”, малко след напускането на коалицията. Ако дневният ред на НС бъде приет по начина, по който е предложен, до избор на нов шеф на НС ще се стигне. Спекулации има кои ще са предложените от формациите имена за постовете.

Предишна статияТежка катастрофа в София, има загинали пешеходци
Следваща статияЗаконопроектът за КПКОНПИ влиза на първо четене в комисия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук