Начало БЪЛГАРИЯ Законопроектът за КПКОНПИ влиза на първо четене в комисия

Законопроектът за КПКОНПИ влиза на първо четене в комисия

0

Депутатите най-сетне започват работа по внесения преди почти месец законопроект за противодействие на корупцията. Днес текстовете трябва да бъдат гласувани на първо четене в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

След разкола в коалицията от „Продължаваме промяната“ обявиха, че една от причините за излизането на „Има такъв народ“ от властта е желанието Бойко Рашков да оглави комисията. Според Кирил Петков именно хората на Слави Трифонов са блокирали и реформата в КПКОНПИ. Отцепилия се от ИТН спортен министър Радостин Василев също потвърди, че именно съпартийците му бойкотирали законопроекта за КПКОНПИ.

Непосредствено след като Слави Трифонов „сложи край на агонията“ от ПП внесоха законопроекта и предложиха Рашков. Новото мнозинство опита да блокира и този процес, като бойкотира кворума на няколко пленарни заседания, на които трябваше да бъде даден старт на реформата в антикорупционната комисия.

Законопроектът, иначе консенсусен за трите останали в управлението формации, скара ПП, БСП и ДБ. Причината – левицата и десните се обидиха, че не са сред вносителите. Председателят на правната комисия Милен Матеев (ПП) отговори на това недоволство с извинение и благодари на колегите си от „Демократична България“ и БСП за съвместната им работата по законопроекта. Той добави, че вносители са само ПП, защото е трябвало да реагират и максимално бързо да внесат промените.

Предишна статияДепутатите с нов опит да върнат хартиените бюлетини
Следваща статияДаниел Лорер: Поредна порция неистини от ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук