Начало НОВИНИ Коронавирусът се възстановява в Испания: инфекциите и хоспитализациите се увеличават

Коронавирусът се възстановява в Испания: инфекциите и хоспитализациите се увеличават

0

Коронавирусната епидемия в Испания продължава да се покачва след няколко седмици на нарастващи случаи, като заболеваемостта сред тези над 59 години е 1135 случая на 100 000 жители, а болничната окупация е изложена на висок риск, когато страната вече е в пълна ваканция.

Според последния доклад на Министерството на здравеопазването, публикуван този вторник, 5 юли, тази заболеваемостта се е повишила със 139 точки от петък и са предоставени най-новите данни, като се има предвид, че те включват само случаи на хора над 60 години, a това възрастова група, която е най-уязвима.

Увеличаването на случаите доведе до увеличаване на болничния натиск, който вече е със заетост от 9,5% от редовните болнични легла; докато по отношение на отделенията за интензивно лечение заетостта нараства до 5,7%.
Показателят за заболеваемостта през последните 7 дни премина от 539 случая до сегашните 617, което предвижда увеличаването на предаването на COVID-19 да продължи и през следващите дни. По същия начин са докладвани 40 000 случая сред граждани на 60 или повече години и цифрата нараства в тази възрастова група до почти 140 000 инфекции, регистрирани през последните 14 дни.

В този смисъл министърът на здравеопазването Каролина Дариас посочи, че тенденцията на нарастване на инфекциите ще продължи, за което отново препоръча уязвимите хора да слагат маска.

Предишна статияВероятно няма да има среща Блинкен – Лавров на Г-20
Следваща статияСЗО потвърди повече от 5000 случая на маймунска шарка по света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук